Dette er en tidligere forestilling ved Brageteatret i arkivet for 2013
Folkedypet

Folkedypet

FOLKEDYPET er et stykke om ytringsfrihet på nettet. Nettdebatt er et interessant og høyaktuelt fenomen, som i Folkedypet vinkles gjennom en ung gutts inntreden i nettets mørke debattfora.

Medvirkende

 • Regi: Audny Chris Holsen
 • Skuespillere:
  Tiril Pharo
  Espen Mauno
  Jonatan Filip
  Martin Lotherington
 • Koreografi: Sigrid Edvardsson
 • Scenografi: Bjørn Tumyr
 • Musikk: Magnus Dahle Larssen
 • Lysdesign: Thomas Evensen
 • Kostyme: Truls Karlsen
 • Dramaturgi: Carl Jørn Johansen

Av Marius Leknes Snekkevåg

Hovedtemaene som debatteres i FOLKEDYPET er feminisme, innvandring og 22. juli-hendelsene. Replikkene til skuespillerne er i all hovedsak hentet fra Dagbladets nettdebatter, og det kan være greit å være forberedt på sterke ytringer om disse emnene. Her tenderer det over i hets og trakassering, og vi mener det veldig lett kan overføres til mobbing i sosiale medier. Det handler om senkede terskler for å ytre seg, som går ut over menneskeverd og respekt, sier teatersjef Elsa Aanensen.

Brageteatret oppfordrer foreldre til å bruke anledningen til å diskutere ytringsfrihet på nett med ungdommene sine etter at de har sett forestillingen. Dette vil kunne åpne opp for viktig dialog og bevisstgjørende samtaler for begge generasjoner.

Har man spørsmål relatert til forestillingen ta gjerne kontakt med oss på Brageteatret.

Fra rommet sitt kaster 17-årige Brage seg inn i den ene nettdebatten etter den andre. På nettet er stemmen hans tydelig og han blir hørt. Der inne kan han påvirke andre med meningene sine. På nettet opplever han et fellesskap som han mangler. Der inne er han noen. I virkeligheten er stemmen hans famlende og ensom. Når Jonathan kommer hjem fra militæret, finner han en lillebror som har meldt seg ut av omverdenen og er på god vei til å bli en del av det grumsete folkedypet i nettdebattene. For Brage er ikke alene om å ville påvirke. Det er mange andre stemmer der inne som vil bli hørt også. Stemmer som er sinte og sterke.

Brageteatret markerer grunnlovsjubileet i 2014 med å se nærmere på nettdebatt som fenomen og hvilken rolle den har i samfunnet. I ytringsfrihetens navn tillater mange å uttrykke seg hemningsløst på nettet. Ofte går det svært hardt for seg. Folkedypet av Marius Leknes Snekkevåg er et nytt teaterstykke der deler av dialogen er faktiske innlegg hentet fra debatter i landets største nettaviser. Noen ganger overgår virkeligheten rett og slett fantasien.

 

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.