Forestillingsfoto

VI VAR HER

Hvilke kunstneriske og menneskelige muligheter ligger i å møtes på tvers av generasjoner?

Kari Onstad (77) er bestemor, skuespiller og dj. Hun står konsentrert bak dj-pulten og øver seg på å scratche, en dj teknikk fra hip hopens verden, hvor man lager rytmer med vinylplater. Jasper Siverts (17) leter etter manuset sitt. Sammen med utøverne Karstein Solli (61), Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas (30) og Silvia Sørbye (11) er de snart klare for premiere,  her på Brageteatret i Drammen, 27. november.

5 generasjoner på scenen


– Kan det å tilbringe mer tid med ulike aldersgrupper gjøre oss bedre rustet til å tenke langsiktig og forstå oss selv og andre i et større perspektiv? undrer koreograf og regissør Maja Roel (37). Koreografen er travelt opptatt med prøver til Vi var her, en forestilling som lages med tanke på både barn og voksne som publikummere. Sammen med dramatiker og regissør Toril Solvang jobber Roel for å skape møter på tvers av generasjoner.

Danser og DJ Kari Onstad

Danser og DJ Kari Onstad

På Brageteatret er vi opptatt av å videreutvikle scenekunst for både barn, ungdom og voksne i Buskerud. Vi var her er en forestilling som passer for publikum i mange aldre, med utøvere på scenen i 5 generasjoner, fra skoleeleven Silvia på 11 til veteranen Kari på 77. Å skape et kulturelt samlingspunkt på tvers av generasjoner er et spennende prosjekt som vi gleder oss til å få besøk av.

Ønsker demokratiske kulturarenaer

Teatersjef Nils Petter Mørland, ønsket å samarbeide med Roel og Solvang av en spesiell årsak; forestillingen «Vi var her» berører nemlig en problemstilling han mener er påfallende, men underkommunisert i vår tid; mangelen på møteplasser der mennesker på tvers av generasjoner kan møtes og lære av hverandre. I en verden som hyller ungdommen blir det lite plass til andre erfaringer av livet. «Når vi inviterer barn og eldre til å se forestillingen sammen, er det som et ledd i vårt pågående arbeid med å skape demokratiske arenaer for kunstopplevelser. Teater og dans er fortellinger vi som oftest opplever i grupper, – og da blir gruppa man er i en veldig viktig del av opplevelsen. Brageteatret ønsker å tilby og utforske demokratiske og morsomme måter å oppleve scenekunst på.» sier Mørland

Ta med en nabo

Fra prøvene 5. nov

Vi håper at publikum i Drammen vil se både noe gjenkjennelige og absurd, og kanskje også det humoristiske, sårbare og eksistensielle i forestillinga, sier Maja Roel. Sammen med den mangfoldige gjengen bak forestillingen oppfordrer hun alle Drammens-publikumet til å ta med seg en nabo, en bestefar eller kjenning fra en annen generasjon enn sin egen, når de tar turen til Brageteatret 27. november kl 19:00.

Klikk her for billetter til forestillingen… 

I samarbeid med Den kulturelle skolesekken i Drammen skal forestillingen også vises på dagtid, for elever og voksne i flere generasjoner, 28 – 30 november kl 12:00.

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.