TILT Buskerud 2017

TILT er et omfattende danseprosjekt som skal få store deler av Østlandet til å danse.
Det er Brageteatret og Panta Rei Danseteater som sammen med Sparebankstiftelsen DNB inviterer til TILT Buskerud 2017.
Gjennom en rekke ulike aktiviteter, forestillinger og seminarer skal TILT inspirere til danseglede, gi gode kunstopplevelser og være utgangspunkt for diskusjoner og samtaler i kommunene.
I tillegg til danseforestillingen Make Me Dance, gjennomføres det skreddersydde prosjekter i kommunene Drammen, Lier, Kongsberg, Ringerike og Ål.

Hvert år lages det en egen TILT-flash mob. Årets låt er gitt av Drolsum Stasjon og heter Alltid forelska.

 

FotoTilt

Bildet er tatt under TILT seminar i Drammen hvor flere av fylkets TILT ansvarlig og TILT amasadører var til stede for å leke og lære.

Her er en oversikt over de ulike TILT aktivitetene som skjer ute i kommunene denne høsten. For info om alle datoer og tidspunkter klikk her for å komme til TILT-aktivitetskallsender.

ÅL: Leikskeid lørdag 19. august

Filminnspilling med Filmprodusentane AS, minikonsert med Drolsum Stasjon og utdrag fra Make Me Dance vises på toppen av fjellet. Publikum oppfordres til å bli med på dansen og lage årets beste musikkvideo.

DRAMMEN: Elvevill, lørdag 26. august

I bakgården på Union scene har ungdommene sin egen festival under Elvefestivalen for alle fra 13 år og oppover.
TILT er representert med FLASHMOB

Årets TILT flash mob

Make Me Dance

Prosjektets profesjonelle danseforestilling er produsert av Panta Rei Danseteater og Brageteatret. Forestillingen skal spilles for alle ungdomsskole elevene i Buskerud gjennom Den Kulturelle Skolesekken. Åpne forestillinger spilles også:
Brageteatret: Fredag 1. september kl 19:00
Lier kulturscene: Torsdag 21. september kl 19:00
Kongsberg Musikkteater: Tirsdag 24. oktober kl 19:00
Ringerike kultursenter: Torsdag 2. november kl 19:00
Ål kulturhus: Torsdag 9. november kl 19:00

HØNEFOSS: Ringeriksdagene, lørdag 2. september

TILT er tilstede med FLASHMOB, dans og morro

KONGSBERG: "Minnenes reise" besøker institusjoner for eldre denne høsten

Minner og identitet står sentralt i forestillingen, «Minnenes Reise», som tilbys i regi av den kulturelle spaserstokken (Den Blå Timen) og TILT. Dette er en forestilling med dans, sang og musikk. Minnenes Reise ønsker å ta med beboerne på en reise gjennom låter, tekster og bevegelser som kan vekke gode, gamle minner, samt skape nye i øyeblikket. Vi har valgt låter som flest mulig har mulighet til å identifisere seg med og kjenne igjen.

Forestillingen inviterer beboerne til å lytte, observere og danse med sittende. Den innbyr også til swing på gulvet de siste låtene. Minnenes Reise vil være en positiv og følelsesladet forestilling med mye humor som beboerne kan få nye og gode opplevelser av.Musikere: Sissel Gjerland og Runi Wold Kristiansen
Danser: Rachel Jeanette Blomberg

DRAMMEN: Globusfestivalen, lørdag 23. september

TILT bidrar med danseworkshop med Jimu
FLASHMOBBEN skal danses i den store Globusparaden

RINGERIKE: Vandreforestilling, lørdag 23. september

Ta med hele familien på en vandrende forestilling med dans, musikk og mye mer. Følg danseløypa og se hvor den fører!

LIER: Vandreforestilling, søndag 24. september

Bli med på en kulturell reise gjennom Lierbyen med dans, musikk og mye mer. Alle i Lierbygda, både store og små inviteres til å bidra og være med på en vandreforestilling i skytshelgen St. Hallvards ånd hvor inkludering, solidaritet og samhold blir i fokus

RINGERIKE: Danseuke 30. oktober - 5. november

Ringerike setter av en intensiv uke med dans for hele kommunen; TILT Ringerike Danseuke 30. oktober til 5. november. Alle ungdomsskoler skal involveres i tillegg til at hele dansemiljøet inviteres til å bidra med aktiviteter.

Sammen med Make Me Dance på kultursentret 2. november blir det premiere på Ringerike sin egen dansefilm, mini konsert med Drolsum Stasjon, FLASHMOB og fest!

DRAMMEN: Promise of departure og dialogmøte ungdom, 31. oktober G60

Promise of Departure er en forestilling som handler om identitet, sårbarhet og styrke. Hvordan sårbarhet og styrke spiller sammen i våre mellom menneskelige forhold og i de utfordringene vi møter i dagliglivet. Et løfte om å tilhøre og et sprang ut av komfortsonen. Noen av landets beste dansere tar deg med i et energisk og følelsesladet landskap der de formidler gjennom uttrykksfulle bevegelser, energi, og kraft.

Etter forestillingen inviteres ungdommene til en dialog om identitet; Hvem er vi? Hvor skal vi? Vi avslutter med felles jam.

RINGERIKE: Internasjonalt dansetreff, onsdag 1. november

Dansetreff for alle små og store som liker å danse. Mer informasjon kommer

RINGERIKE: Dansecamp Hønefoss + Promise of departure, 4. november

Ringerike inviterer til dansecamp for alle TILT-kommunene i Buskerud. Danseglade barn og unge kan møtes for dans og moro. Vi avslutter kvelden med forestillingen Promise of Departure.

Promise of Departure er en forestilling som handler om identitet, sårbarhet og styrke. Hvordan sårbarhet og styrke spiller sammen i våre mellom menneskelige forhold og i de utfordringene vi møter i dagliglivet. Et løfte om å tilhøre og et sprang ut av komfortsonen. Noen av landets beste dansere tar deg med i et energisk og følelsesladet landskap der de formidler gjennom uttrykksfulle bevegelser, energi, og kraft.

ÅL: Jubileumsforestilling Ål kulturhus 20 år! lørdag 11. november

Bli med på en real fest og feir dagen med både dans, musikk og mye mer. TILT har premiere på filmen som viser hele Ål som danser.

OSLO: TILT helg, Sentralen lørdag 25. og søndag 26. november

TILT samarbeider med Sentralen Ung og inviterer scenekunstnerne på Sentralen til å arrangere TILT helg. Lørdag dedikeres ungdommen; vi fyller huset med danseverksteder, exhibition battle, Scratch Kveld, pop-ups og forestilling. Søndag inviterer vi barnefamilier og fyller huset med forestillinger og barnas verksted.

DRAMMEN: Dansecamp, lørdag 9. og søndag 10. november

Selv om TILT 2017 offisielt er over skal vi ha det moro med både verksteder, jam og battle rett før jul.

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.