Skuespillere:

Portrett av Sascha, lærer, spilles av Sebastian WarholmSascha (31), er en skeiv språkentusiast fra Oslo øst. Hen underviser i norsk ved Tunet videregående skole og trives godt sammen med elevene sine. Sammen med kjæresten, Nika, bor hen med gangavstand til jobben.

Pronomen: Hen

Sascha spilles av Sebastian Warholm

Portrett av fotograf Nika, kj,æresten til Sascha, spilles av Aleksander Varadian JohnsenNicah (24), er en lystig og fargerik ikke-binær fotograf og visuell kunstner, opprinnelig fra Tønsberg men det nevner de sjeldent. De studerte på the New School i New York hvor de la stor vekt på selvrealisering og «det skeive blikket», og mener at den beste formen for protest er å være glad.

Pronomen: De/Dem

Nicah spilles av Aleksander Varadian Johnsen

Siri (38), er alenemor og har datteren sin hos seg annenhver uke. Hun elsker jobben sin som assisterende rektor på den lokale videregående skolen, selv om hun synes det er utfordrende å være leder for en skole med spesialisering i idrett- noe hun kan lite om. Siri er oppvokst med sterke kvinnelige rollemodeller, har alltid vært en engasjert feminist, og fellesskapet hun kjenner på med sine medsøstre 8. mars hvert år er det beste hun vet i hele verden. Da gråter hun av glede.

Pronomen: Hun/Henne

Siri spilles av Rebekka R. Jynge

Said (33),  er tidligere fotballspiller, men etter en skade ble han heller idrettslærer. Han er også stor fan av Fleksnes

Pronomen: Han

Said Spilles av Hamza Kader

Portrett av håndballærer Jannike, spilt av Janne Janne Heltberg HaarsethJannike (43), er tidligere håndballspiller fra Larvik, men måtte gi seg på eliteserie-nivå da korsbåndet røyk i 2005. Tok lærerutdanning og er nå leder for håndballinjen ved idrettskolen. Jannike koser seg med kona si Heidi på hytta i helgene og liker forutsigbarhet, NRK og ingefærøl.

Pronomen: Hun/henne

Jannike spilles av Janne Heltberg Haarseth

Portrett av Anna Maria, danselærer. Spilles av Elli Rhiannon Müller Osborne

Anna-Marie (23), er oppvokst på Ullern og er uteksaminert i dans fra KHIO. Anna-Marie har fått en vikarstilling i dans, noe hun selv synes er veldig spennende. Hva er bedre enn videreføre hennes passion for dans til unge mennesker?

Pronomen: Hun/henne

Anna-Marie spilles av Elli Rhiannon Müller Osborne

Portrett av rektor Kjersti, spilles av Elisabeth HeradstveitKjersti (65), rektor på toppidrettsgymnaset. Hun har innsett at hun ikke er noen ledertype. Hun er altfor konfliktsky og hater å ta avgjørelser, dessuten trett  og endringsvegrende etter mange år   i skolen. Ser fram til pensjonsalderen og å overlate ansvaret som leder til Siri, ass. rektor. Tidligere fransklærer. Drømmer om et en pensjonisttilværelse i Sør-Frankrike.

Pronomen: Hun/henne

Kjersti spilles av Elisabeth Heradstveit

NB! Forestillingen inneholder referanser til skytingen ved London pub 25. juni i fjor. Det vil bli avspilt skuddlyder mot slutten og lysdesignet kan i enkelte scener virke triggende for lyssensitive.

Innkalling: 

Det blir personalmøte på vedlagt dato. Her skal vi gå igjennom lærerplanen, diskutere skolens deltagelse i pride, baksnakke grusomme elever og spise vafler. 

 

I «Stor cis-energi» ønsker vi å gi vårt unge publikum en interaktiv teateropplevelse utenom det vanlige. En lærerstab, ledet av en meget tydelig assisterende rektor, kastes inn i en debatt der alle forsøker å holde på den gode stemningen. Det er kommet inn en søknad fra en elev som ønsker å bytte lag, over til det motsatte kjønnet. En vikar i dans, en rektor, en norsklærer, en håndballærer og en fotballærer fra idrettslinja må balansere seg gjennom ulikheter og uenigheter med mål om å finne en akseptabel løsning. «Stor cis-energi» belyser et tema som vekker noen av de sterkeste følelsene og reaksjonene i vår tid: kjønn, privatlivet til skeive og transpersoners rettigheter.

 

Les intervju med Even Torgan om forestillingen i Blikk her!

Kunstnerisk team:

Manus, regi og scenografi: Even Torgan | Kostymeansvarlig: Karoline Sundsrud | Maskør: Christan Berg | Lysdesigner: Gard Gitlestad | Dramaturg: Oda Radoor | Manuskonsulent: Fanny Vaager | Foto: Leikny Havik Skjærseth, Signe Fuglesteg Luksengard, Kevin Dahlman

Lyst til å lese mer om temaet?

Skeiv fra A-Å Skeiv ungdoms liste over ord og uttrykk som det kan være greit å vite om og bruke rett.

Skeiv kunnskap FRI Oslo og Vikens kompetansehevingsprogram om normer, kjønns- og seksualitetsmangfold

Kjønnsportalen I Kjønnsportalen får du lese om kjønnsmangfold, kjønnsminoriteter og normer for kjønn som påvirker oss alle. Vi håper dette kan bidra med ny kunnskap og verdifulle perspektiver!

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.