Skuespillere:

Mohammed Aden Ali er 20 år. Vi kjenner han fra nrk-serien 17 og 18, der han spiller karakteren Abdi – en norsk-somalsk gutt fra Groruddalen som slites mellom det familien og vennene mener er viktig og riktig.

Ina Svenningdal er 23 år. For mange best kjent som Chris Berg i NRK serien SKAM. Hun har også spilt i TV-serien Linus i Svingen og Jul i Svingen. Hun har en Bachelor i teater fra KHIO. Ina spilte i Brageteatrets Indigo Englehår høsten 2019.

William Greni Arnø er 26 år. Han er nyutdannet skuespiller fra Westerdals og har gått på Romerike Folkehøgskole. Vi kjenner han fra 1.sesong av NRK-serien BLANK, der han spiller Mats, kjæresten til Ella.

Camilla Klaudiussen er 20 år. Vi kjenner henne fra NRK-serien NUDES, der hun spiller viserussepresident i sesong 1 del 2 om Viktor, og fra 3.sesongen av Blank, der hun spiller venninnen til Markus sin kjæreste.

Julian Karenga er 24 år og nyutdannet skuespiller fra LIPA (The Liverpool Institute for Performing Arts) i England. Julian har vært mer å se på teaterscenen enn i film, sist i forestillingene Mannemonologene og Snöbrun.

Rona Molakheil er 22 år og oppvokst på Bjørndal i Oslo. Hun studerte medisin ifjor, men i år har lidenskapen for skuespill tatt overhånd. Dette er hennes første jobb som skuespiller og hun gleder seg enormt til alt som er i vente!

Jhordan Nificent er 22 år. Han har hatt en rekke ulike statistoppdrag det siste året, men Psykt Blod er hans første teaterforestilling. Det er allikvel  ikke første gang han er på en scene, Jhordan har drevet med dans og stand up.

Deniz Kaya er 24 år og bor på Stovner, han har tyrkisk bakgrunn, men er født og oppvokst i Norge. Deniz utdanner seg til å bli skuespiller ved Westerdals i Oslo. Deniz har vært med i NRKs radioteater, der han er å høre i podcasten Turister.

Mari Maurstad har vært fast ansatt på Nationaltheatret siden 1981 og i tillegg medvirket i mange forskjellige TV-program og dubbet en rekke tegnefilmer. Hun har blant annet lånt sin stemme til Dolly Duck og Ole, Dole og Doffen.

Psykt Blod er andre forestilling ut under fanen «Brageteatret_ung» vår rykende ferske satsing på teateropplevelser for ungdom på fritiden. Følg @brageteatret_ung på Instagram og Facebook for sitater, bilder, filmer med mer fra disse forestillingene.
Psykt Blod av Nurkan Erpulat og Jens Hillje
basert på Jean-Paul Lilienfelds film La Jornée de la Jupe

Læreren Sonja kommer ikke til ordet uansett hva hun gjør og blir ikke respektert.
Når en pistol faller ut av baggen til en elev blir det kaos og pistolen snappes opp av læreren.
Hun nøler i noen sekunder, men så tar hun elevene til gisler og tvinger dem til å spille teater.
Nå er det plutselig hun som sitter på makten – og hun kan kreve hva som helst.

Gisselsituasjonen setter i gang en intens reise gjennom forskjellige sjangre fra thriller til komedie til drama som med glede dekonstruerer alle våre angivelige forestillinger om hva identitet er.

Psykt Blod er en kraftfull tekst om integrering, nasjonalitet, kultur og identitet. Den er skrevet to tyskere hvorav den ene har tyrkisk kulturbakgrunn. Da den kom skrev den seg rett inn i en diskusjon omkring integreringsspørsmål knyttet til den store tyrkiske minoriteten som finnes i mange store tyske byer. Men, også mer spesielt om hvordan en del første- og andregenerasjons innvandrerungdom lander i en skvis mellom to kulturer. Teksten angår alle land som tar imot flyktninger og innvandrere med annen kulturbakgrunn enn sin egen.

Kunstnerisk team:

Bearbeidelse og regi: Even Torgan // Oversetter: Nelly Winterhalder // Scenografi og kostyme: Karoline Sundsrud // Lysdesigner: Gard Gitlestad // Parykk/maske: Maria Zahl // Koreografi: Guro Karijord // Kunstnerisk konsulent: Nora Ibrahim // Plakatfoto: Anne Valeur // Skuespillerfoto: Signe Fuglesteg Luksengard

Litt om Friedrich Schiller og litt om «Røverne».

Friedrich Schiller (1759-1805) var en tysk poet, historiker og dramatiker. Selv om han studerte både juss og medisin, og praktiserte som kirurg, fant han også tid til å dyrke sin interesse for skjønnlitteratur. Han leste både Shakespeare og Rousseau, men frem for alt var han facinert av Goethe og den unge Sturm und Drang-dramatikken. Les mer om Sturm und Drang her…
For å lese mer om Schiller klikk her…

Røverne (Die Räuber) fra 1781, er det første skuespillet Friedrich Schiller skrev. Forestillingen handler om Grevens sønner Karl og Franz. Karl er arving av slott og grevetittel, han er også forlovet med Amalia. Broren Franz er misunnelig. Han lurer både faren og Karl. Karl ender som leder for en bande røvere i skogen.

 

 

Teaseren til forestillingen er produsert av Scream Media

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.