Hvem er jeg? Hva er min rolle i livet? Finnes Gud?

En gutt og ei jente forlater hver sin skoletime og møtes ufrivillig på gangen. Fordommer brytes ned mellom to svært ulike mennesker og ender i en grenseoverskridende undring om noen av spørsmålene som dagens barn og unge bryr seg aller mest om.
«Nå er du Gud igjen» spilles for alle 5-7 klassinger i Buskerud denne våren. 

Religion har større plass i det norske samfunnet enn på mange år. Møtet mellom ulike trosretninger, kulturer og verdier skaper mangfold og spenning – men også usikkerhet og tvil. Usikkerhet rundt å leve i et samfunn i stor endring og med betydelige skiller – tvil om Gud finnes, tvil om din og min Gud er den samme, og tvil rundt egen identitet. Dette er viktige samtaleemner blant dagens ungdom – og grunnlaget for Anders Duus’ høyaktuelle stykke «Nå er du Gud igjen».

Forestillingen tar oss med til en grå skoledag hvor gutt (Tarjei Westby) kastes ut av og jente (Inga Ibsdotter Lilleaas) skulker hver sin time og møtes ufrivillig på gangen. De kommer fra vidt forskjellige miljøer, har helt ulik bakgrunn, og er ikke spesielt entusiastiske over å måtte dele korridor. Mens regnet høljer ned som selveste syndefloden utenfor vinduet, vaskes imidlertid den forutinntatte barrieren sakte vekk. Sarkasme og kverulering leder ubevisst over i en søkende samtale som passerer fordommer og dykker ned i tvil, tro og store spørsmål som begge grunner på.

Er det mulig å finne gode svar rundt sin egen og Guds eksistens før skoleklokka ringer ut?

Unge mennesker har kanskje aldri har vært så opptatt av eksistensielle spørsmål som de er nå i 2019; her vi befinner oss på et kritisk punkt hvor religion, verdier, demokrati og klimaendringer er noen av ingrediensene i ei gryte som kommer stadig nærmere kokepunktet. Likevel er det lite scenekunst og film/TV som tar opp denne typen tematikk på en ikke-tabloid og relevant måte, som får hjernen til å både lytte og tenke.

«Nå er du gud igjen» er et forsøk på å bidra til å fylle dette tomrommet.


Inga Insdotter Lilleaas

Ekstra morsomt å dra på turné i Buskerud blir det for Inga Ibsdotter Lilleaas (29), som får spille blant annet på sitt eget hjemsted Gol i Hallingdal! Hun ble Amanda-nominert for sin filmdebut i «Kvinner i for store herreskjorter» i 2015, og har senere vært å se på lerretet i «Unge Lovende», «Rett Vest» og «Birkebeinerne». Inga har tidligere spilt større roller på blant annet Nord-Trøndelag Teater, Haugesund Teater og Akershus Teater, før hun nå endelig blir å se på turné med Brageteatret.

Tarjei Westby

Tarjei Westby (27) har gjort flere populære opptredener på Nationaltheatret de siste årene, med roller som William i «Som dere vil», Rod i «Renset» og Julemannen i «Reisen til julestjernen». Hotel Cæsar-fans vil også huske han som Goggen. Han har også medvirket i Hæsjtægg og One Night Stand.

Anders Duus er blant Sveriges mest spennende ungdomsforfattere og gjorde seg kjent med Brageteatret allerede i 2006 og sitt «Fluktbilen». Victoria Meirik tolker «Nå er du gud igjen» i en minimalistisk scenografi hvor publikum omringer scenen og følger den intense dialogen på kloss hold.

Fra 29.01 – 04.06 drar «Nå er du gud igjen» ut på skolebesøk for 5.-7. klassinger i hele Buskerud. Stykket spilles for åpent publikum på Union Scene 2. februar.

Foto Nils Petter Mørland og Dag Jenssen

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.