Tilt logo

Make Me Dance, lokale TILT-innslag og minikonsert med Drolsum Stasjon i Kongsberg Musikkteater

Denne kvelden er det lokale grupper fra Studio3, Kongsberg International School og musikklinja på Kongsberg VGS som skal vise egenproduserte koreografier for publikum.

Først ut denne kvelden er 5 dansere fra Studio3 Kompaniet 2017 som har laget en egen forestilling «Reisen»
Om arbeidet sier de:
Kompaniet har skapt en kortforestilling ved å bruke de ulike dansesjangerne hver av danserne representerer. Selve skapelsen av forestillingen har vært en «reise» der de har prøvd ut ulike ideer. De 5 representerer jazz, moderne, hiphop og breakdance og de brukte litt tid på å bli bedre kjent med hverandres stiler. De har alle bidratt og alle har fått prøve hverandres stiler. De har gjennom improvisasjon og idémyldring satt sammen denne forestillingen. Panta Rei koreograf Chris Nypan var inne på en av prøvene deres før sommeren og bandt trådene sammen og sammen skapte de avslutningsdelen. Danserne opplevde hele denne prosessen som lærerik, og motiverende og noe de har vokst på.

– Gjennom dans får de være med å skape og formidle følelser og impulser. At de får «fri» fra alle daglige inntrykk og press.

– Publikum kan glede seg til en variert forestilling med gode rytmer og masse danseglede fra dyktige unge dansere.

GruppebildeReisen

Dansere fra Studio3


I pausen mellom Make Me Dance og minikonserten med Drolsum få publikum se koreografiene til KIS og Musikklinja.

Ungdommene ved KIS svarte følgende på våre spørsmål om hvordan deres arbeid i prosjektet har vært:

  • Hvem/hva de har jobbet med fra TILT for å sette sammen denne koreografien og hvordan det har vært:
    Vi har jobbet med Anne Ekenes og Pia Holden, og så Rachel Blomberg som TILT koordinator. Energiske, varme, inkluderende og engasjerende damer som var gode til å oppmuntre elevene til å gå sine egne veier. De var flinke til å kommunisere, med tydelige beskjeder blant et hav av egne valg elevene selv kunne ta. Koreografien var basert på aksjon-reaksjon fra elevenes individuelle ståsted, iblandet god bruk av elevasjon, alt fra gulvkryping til løft. Rett og stimulerende.
  • Hva er det beste med å danse?  – Muligheten til å bruke kroppen på andre måter en ballspill og løping.  – Gleden av å skape noe sammen.  – Å leke litt, ikke ta alt så ekstremt seriøst, men leke seg frem til et resultat.  – Leve ut en følelse uten å si noe.  – Bevegelse til musikk, la musikken styre oss som gruppe.  – Oppdage egne evner jeg ikke visste at jeg hadde.  – La kroppen styre aktiviteten, ikke bare hodet.  – Jeg blir bare glad, rett og slett.
  • Hva kan publikum som skal se dere opptre se frem til? Publikum vil kunne se en symfoni av individers utfoldelse satt i system. Dette er elever som kommer fra fire forskjellige klasser, og som vanligvis ikke er vant til å jobbe sammen fysisk. I løpet av fire timer ble de kjent med hverandres bevegelsesmønster, og tilpasset egen reaksjon til andres handling. Den fire minutter lange koreografien gjør bruk av linjer, par, varierende tempo, og bevegelse i forskjellige høydenivåer som til sammen skaper en helhetlig følelse av at gruppen fyller «scenen»

KISdanser

Dansere fra KIS: Mette Karoline Randen, Aurora Balouch Hukkelberg, Vilde Marie Christiansen, Aicha Yarligac Jordnes, Indya Pedersen, Samyuktha Veeramani, Taran Myhre, Nika Akhbarati Rad, Helene Berven Eggum, Selma Høivold, Saja Imad Abdien, Angelica Sharma, Ty Sæveried Ellefsen, Marlene Marie Skalstad, Rolf Trygve Haug, Linn Katrine Loraas Hertzberg, Anne Haave, Andreas Syverud Fadum, Theo Anders Martin, Dina Ristvedt Haugen, Simran Sahajpal


Fra Kongsberg VGS er det elever i førsteklasse på musikklinja som har laget sin egen scenografi for anledningen. De er egentlig alle musikere, men har faget dans, drama. For mange av de er dette en helt annen måte å stå på scenen på og kanskje første gangen de fremfører noe slikt.

Dansere: Emilie Bakke,  Jonatan Bekken,  Thea Bergan Bjerke,  Andreas Brastad, Erik August Breivik, Sigurd Brevik, Kjersti Torsholt Brøtan, Kristin Eline Halle Edh, Ivan Kristoffer Gjeitnes,  Mina Nærø Gjersvik, Thomas Henden, Oda Høiberg, Einar Hjelle Løkling, Mattias Djupnes Neteland, Adrian Egedius Nilsen, Maja Lund Olstad, Eoin Reuben O Sullivan, Anna Madelene Persson-Stensrud, Malin Rasmussen, Ingebjørg Sæther Ribberud, Aron Rusaanes,  Helle Kristine Bergrem Samuelsen, Eirin Solli Skinnemoen, Eva Emilie Skårvik, Birgitte Kristin Grøterud Sundmyhr, Magdalena Maria Szczerba, Hallgeir Mandelid Østensen. 

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.