Havmannen i Mo i Rana

Magiske dager på Vinterlysfestival

7 magiske dager er slagordet til Vinterlysfestivalen som arrangeres hvert år i februar i regi av Nordland teater. I år ble markedsavdelingen invitert til markedstreff for å utveksle erfaring og kunnskap med andre markedsfolk, fra andre teatret i landet vårt. For Cecilie og Cathrine, som er markedsavdelingen til Brageteatret ble dette to veldig fine og lærerrike dager.

Nordland Teater

Vi ankom Mo i Rana mandag formiddag og gikk rett inn i en en inspirerende ettermiddag med Heather Maitland. Hun er Audience developement ekspert, og sitter på masse kunnskap, tips og triks om hvordan man bygger et publikum. Et veldig passende tema for alle deltakerne, det er jo dette vi jobber med hver dag – få publikum til å velge en teateropplevelse, og sørge for at den opplevelsen blir så bra som over hodet mulig. Mye gjør vi fra før av og mye står nå på blokken over hva som skal gjøres i fremtiden.

Etter en bedre middag i teatrets kafè sto første teateropplevelse på menyen. Vi fikk se premieren på Medea, forestillingen er i scenesatt spessielt for Vinterlysfestivalen av Rolf Alme. Kvelden ble avsluttet med en konsert i teaterkafeen med Tove K.

På dag 2 ble tiden før lunsj brukt sammen med deltakere fra Teater Ibsen, Sogn og Fjordane Teater og Teater Innlandet. Dette er teatre som på mange måter er like Brageteatret. Vi er av ca samme størrelse og vi reiser på turnè med våre forestillinger i alle små og store kommuner i de fylkene vi har ansvar for.  Gøy å høre hvordan de jobber, og fint å høre at vi har mange av de samme utfordringene.

Til lunsj fikk vi servert suppe og konsert i teatrets kafè – Konserten var med 3 flinke damer som kaller seg for Sh-boom squad, som bød på sjarmerende fremføringer av 50 og 60-talls hits.
Vi fikk også en omvisning på Nordland Teater – og for et hus de har! Her var alt fra hyggelig kafé og foajé, fine kontorer og skuespillergarderober til systue, verksted og rekvisittlager. To scener har de også, en mindre blackbox og en flott hovedscene. – Akkurat slik som drømmer om for Brageteatret.

CollageNordland

Etter lunsj fikk alle teatrene presentere hvert sitt stykke som skal settes opp til høsten, også skulle vi gruppevis komme med innspill og ideer til markedsføring av disse – Gøy, spennende og lærerikt. Og veldig artig å høre om alle de fine og spennende forestillingene som skal settes opp rundt om kring i landet.

Før middag fikk vi sett barneforestillingen «Den vesle bygda som glemte det var jul» på Rana museum. Etter middag var det konsert med fantastiske Elisabeth Moberg, før det hele ble avsluttet med slampoesi fra Evelyn Rasmussen Osazuwa.

Moberg og Slampoesi

Vinterlysfestivalen byr på et variert program med forestillinger i alle størrelser og sjangre fra hele landet. Det ble med 2 dager for markedsavdelingen denne gang, men vi reiser gjerne tilbake neste år, og hvem vet kanskje vi skal ta med oss en forestiling å vise frem også??

Klikk her for å se festivalprogrammet…

Mo i Rana

 

 

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.