Akropolisjentene

Lokale TILT-innslag før premieren på Make me dance

Fra Kompaniet til danseskolen Attic er det Ragnhild, Anne, Marie, Tone, Camilla, Susanne, Karoline, Solveig, Maja og Ingrid som skal danse for oss.

Foto Atticjentene

Jeg møter jentene utenfor Bragesalen lørdag formiddag. Her de skal øve med Pia fra Panta Rei. Først snakker vi litt om hva det var som  fikk dem til å begynne og danse, og hva som inspirerer dem. De fleste av jentene sier at det var kanskje litt tilfeldig at det ble dans. En av dem husker at hun hadde ei venninne hun så opp til som danset, og at dette gjorde at hun selv ville begynne med dans. 2 av jentene begynte å danse når de var veldig små. Mammaen deres var veldig glad i dans så da begynte det hele med mor og barndans. De er alle enige om at danseprogrammet «So you think you can dance» er utrolig bra. Der får de masse inspirasjon og ser kule koreografier. Ellers ser de mye forskjellig dans på Youtube, hvor Svetlana Zakharova som er prima ballerina ved den russiske Bolshoi Ballet, er en favoritt.

Jentene forteller at det har vært en helt ny opplevelse å jobbe med koreograf Pia. Vanligvis får de en ferdig koreografi med musikk som de må lære, mens her har de fått være medskapende og kreative i prosessen. Når de har jobbet med koreografien har de lært seg bevegelsene først, så har musikken kommet til etterpå. Pia sier at hun er opptatt av å se hva som kan skje dersom man snur opp ned på en bestemt måte å gjøre ting på.

På spørsmålet fra Pia om hva som er det beste med å danse kommer det mange gode grunner. De er enige om at det er en måte å motvirke stress på, man kan bruke det for å blokke ut alt annet. Eller man kan danse for å slippe ut alle følelser til det fulle – glede, sinne, tristhet. Det kan være så enkelt som følelsen av hvordan man beveger seg, bare det å kunne slenge på en arm og være i bevegelse.

De som kommer på fredag  får se at alle danserne har funnet «sin» egen stil og får vist frem sin individuelle personlighet, selv om de danser som en gruppe.


Fra Akropolis Dansecrew er det Tuva, Emilie, Marietta, Merethe og Ida (ikke til stede på bilde) som skal danse for oss.

Foto Akropolisjentene

Jentene er en del av Dansecrewet Ground Breakers og de har selv laget koreografien de skal vise frem. Jeg møter de i lokalene til Akropolis på Marienlyst hvor de har prøver sammen med Chriz Nypan. Chriz er med i prosjektet gjennom TILT og kommer med tilbakemeldinger og veileder jentene slik at de får på plass de siste detaljene til dansen sin.

Jentene forteller at de er en del av en av få dansegrupper i Norge som konkurrerer  i Cheer performance hip hop. Dette er en form for konkurranse hvor man sammen som gruppe viser frem en koreografert rutine. Her verdsettes synkronintet, kreativitet, dynamikk i rutinen, beherskelse av ulike street styles og visuelle effekter. Det er ikke så veldig mange som danser i akkurat denne sjangeren og jentene synes det er veldig gøy å drive med noe som er litt unikt.

De er enige om at en av de beste tingene med å danse er det adrenalinkicket de får når de går ut på matta i konkurranser som NM eller EM. De synes også det er fint at det er så mange forskjellige stiler innen dans og at det ikke er noen fasit, men alle kan finne noe som passer til seg og finne sin egen stil. Og at det er plass til alle. For dem er også dansen en måte og koble ut alt annet og bare være tilstede i øyeblikket.

Jentene synes det er gøy og være med på dette prosjektet og gleder seg til å vise sin dansesjanger i en annen setting enn det de vanligvis gjør. Publikum som kommer denne kvelden kan forvente å se et nummer med mye energi og attitude.

Foto dans

 

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.