Jørgen Moes vei nr. 13 besøker Oslo, Røyken og Sandefjord!

Forestillingen som har begeistret 1.-4. klassinger i Buskerud denne våren runder av turneen med Oslo besøk, barne-søndag i Røyken og Markedet for scenekunst i Sandefjord.
MARKEDET FOR SCENEKUNST – Torsdag 25. april kl 10:00
VEGA SCENE – Lørdag 27. april kl 15:00
SEKKEFABRIKKEN – Søndag 28. april kl 14:00

Vi ønsker velkommen til vår dramatisering av Tor Åge Bringsværd klassiske barnebok om det lille, rare trehuset sin kamp mot bulldosere og byggesaksbehandlere. Urpremieren gikk av stabelen lørdag 19. januar, og har siden da vært på turné i Den Kulturelle skolesekken.

Det var en gang et hus som het Jørgen Moes vei nr. 13. Det hadde høye vinduer, to balkonger – og en værhane av messing. I huset bodde det lykkelige mennesker som var glade i huset sitt. En dag skjedde det noe grusomt. Lastebiler, heisekraner og bulldosere dukker opp ut av ingenting og reiv ned bestevennene hans. Plutselig var han i nøden og sto alene igjen mot overmakta og den ganske sikre døden.

Illustrasjon Thore Hansen

Stadig opplever mange barn sitt første, viktige møte med litteratur i Tor Åge Bringsværds oppslukende, triste og uforutsigbare fortelling – som ble uforglemmelig illustrert av Thore Hansen og hans besjelinger av bygninger, natur og anleggsmaskiner.

Det er vanskelig å tro at «Jørgen Moes vei nr. 13» ble utgitt allerede i 1973, og nå preger sin tredje generasjon lesere.

«Tor Åge Bringsværd fyller 80 i 2019, og det var på høy tid at en barnebok som så mange unge og gamle barn har et nært forhold til endelig blir dramatisert», forteller teatersjef Nils Petter Mørland.

Foto Johanna Siring

Bringsværd debuterte i 1967 med novellesamlingen «Rundt solen i ring» og har helt fram til nå skrevet romaner, essay, fagbøker og skuespill innen ulike sjangre på løpende bånd. Han har blitt hyllet og prisbelønt på løpende bånd gjennom en innholdsrik karriere, og har i seinere år blant annet vunnet Brages hederspris i 2009 og Norsk Kulturråds ærespris i 2010. Samarbeidene med Jon Bing innen science fiction-sjangeren og med Anne G. Holt om den etter hvert så folkekjære Karsten og Petra-serien er kanskje hans aller mest kommersielt kjente titler – men for mange unge og gamle barn så er det likevel Bringsværds ord og Hansens fantastiske tegninger om det lille huset Jørgen Moes vei nr. 13, samt Ruffen og Det blå folket, som sitter sterkest igjen.

«Vi ønsket å ta fortellingen inn i 2018 og utforske om historien fortsatt er relevant. Er det enda vanskeligere for et rart, vindskeivt og umoderne hus – eller menneske – å henge med i den rivende utviklingen i dag som det var i 1973? Finnes det rom for å puste for den som ikke ønsker å passe inn i en stadig trangere og mer forventningspreget A4-hverdag?» spør de seg på Brageteatret.

Og – ender Jørgen Moes vei nr. 13 opp som en haug med planker – eller har han en plan som kan lure plageåndene?

Illustrasjonsfoto Jørgen Moes vei nr 13.

Emilia Oldani og Vilde Johannesen er å se i hovedrollene. Dramatisering og regi er ved Mats Eldøen (kjent fra Det Andre Teatret), og Gjermund Andresen har scenografi.
Forestillingens side…

Forestillingfoto: Dag Jenssen
Bannerfoto: Brageteatret 

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.