Illustrasjonsfoto Norsk Dramatikerfestival

Hvem er fienden?

Norsk Dramatikkfestival er en arena for stimulering og utvikling av ny norsk dramatikk og scenetekst. Annethvert år velger en fagjury anonymt ut nye tekster for iscenesettelse og ulike former for fremføring.Siden 1985 har Dramatikkfestivalen vært den viktigste arenaen for ny norsk dramatikk, og et springbrett for mange av landets dramatikere. 

I år går Dramatikerfestivalen av stabelen 13.15. juni under Heddadagene.

Nytt av året er utvelgelse av scenetekst for barn og unge hvor Drammenser Liv Marit Webergs tekst er en av de utvalgte bidragene.

Hvem er fienden er en scenetekst om fire ungdommer som ikke har valgt å være der de er. De har heller ikke valgt hvem de er der med. Ungdommene har forskjellige strategier i møte med tvangen; noen spiller med, andre yter motstand. Teksten utforsker maktkampen i rommet der de tvinges til å være for sitt eget beste.

Liv Marit Weberg har gått på Norsk barnebokinstitutts forfatterutdanning og har tidligere gitt ut to romaner for ungdom: Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til (2014) og Det er heldigvis ingen som trenger meg (2015). I 2018 kom den tredje romanen hennes: Påstander om meg i tilfeldig rekkefølge. Ellers jobber hun for tiden med nettundervisning om samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt.


Regissør: Even Torgan
Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear
Produksjonstid: 10 dager
Iscenesatt visning i samarbeid med Brageteatret
Foto: Siri Skjelderup

Dramatikkens hus
15. juni kl 16.00
60 minutter

PROGRAM OG BILLETTER… 

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.