Sett bagen fra deg

Konsertforestilling om både tap, fall og sorg, men også kjærlighet, vennskap og omsorg.

“Hvor mye lenger tror du det er igjen nå?
Det er kaldt og øde og fjellet er bratt.
Jeg har litt varme og den kan du få.
Der er ikke så mye, men det er nok for i natt.”

Alt skjer i løpet av en kveld på Drammens bruneste bar. Her samles folk for å drikke, snakke, lytte og leve. 
“Sett bagen fra deg” er en blanding av konsert og teater, og handler både om tap, fall og sorg, men også kjærlighet, vennskap og omsorg.

Forestillingen er basert på det unike samspillet mellom Ole Paus’ tekster og Jonas Fjelds musikk. Axel Hellstenius har skrevet et manus utfra universet i tekstene til Paus, og med fullt band på scenen skal også Fjelds melodier få sette et tydelig preg på kvelden.

Fjeld sin såre og røffe musikk i møte med Paus sin sjeldne evne til å kombinere det melankolske, komiske og trøstende har resultert i en imponerende katalog med sanger som har blitt en sentral del av norsk rock- og visekanon. Samarbeidet deres har også vært med å sette Drammen på kartet, og derfor er det ingenting som føles mer naturlig for et regionteater i Buskerud enn å lage akkurat denne forestillingen, akkurat her.

Brageteatret inviterer publikum til sin nyåpnede bar der teater og konsert smelter sammen i en forestilling om å sitte fast, om å tviholde, om hvor vanskelig det er å sette fra seg bagen og si til seg selv at hjemme kan være hvor som helst.

Klikk under for informasjon om medvirkende m.m

Medvirkende:

Foto av skuespiller Iren ReppenIren Reppen
(født 19. desember 1965) er norsk skuespiller og sanger. Hun er oppvokst i Harstad, og gikk på Statens Teaterhøgskole i perioden 1987 til 1990. Reppen har vært ansatt som skuespiller ved Det Norske Teatret siden 1992, der hun har hatt store roller som Irina i Tsjekhovs Tre søstre, Cressida i Troilus og Cressida av Shakespeare og tittelrollen i Hedda Gabler av Ibsen. De siste 5 årene har hun i tillegg vært kunstnerisk leder for Peer Gynt-stemnet.


Foto av Anders MordalAnders Mordal
(født 3. mars 1963) er norsk skuespiller. Mordal er utdannet ved Statens teaterhøgskole i perioden 1988–1991.  Han har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1997. Han har også hatt flere store roller ved Den Nationale Scene, blant annet tittelrollen i Jeppe på Bjerget. I 2010 spilte han hovedrollen i En folkefiende på Trøndelag Teater, en rolle som ga ham Heddaprisen for beste mannlige hovedrolle.

Foto av Sunniva Dumond NordalSunniva DuMond Nordal
(født 14. januar 1993) er norsk skuespiller fra Tranby i Buskerud. Hun er utdannet ved musikkteaterlinjen ved Romerike Folkehøgskole, Musikkteaterhøgskolen og Teaterhøgskolen ved KHiO i perioden 2015 – 2018. Hun er for tiden aktuell i forestillingen Ulven på Nationaltheatret.

Foto av Fabian ChristensenFabian Christensen
(født 24. mars 1994) er norsk skuespiller oppvokst på Holmlia i Oslo. Fabian er utdannet ved teaterlinjen på Romerike Folkehøgskole og ved Westerdals Oslo ACT i perioden 2014 -2017. Den siste tiden har Fabian turnert med den egenproduserte forestillingen “Et husholdningsliv” basert på  livet til en nær venn som lider av paranoid schizofreni. Forestillingen gjestet Drammen under Norges Sykepleierforbunds psykisk helse og rus-konferanse.

Foto av Andreas HumlekjærAndreas Humlekjær
(født 25. juni 1989) er norsk skuespiller og musiker fra Fredrikstad. Han er utdannet ved HINT. Andreas er en av tre kunstneriske ledere i kompaniet Madam Pysj, som har som konsept å ta det kjente og kjære og demontere det til kun tanken om hvor det hele startet som står igjen.

 

 


Regissør: Simen Formo Hay
Dramatiker: Axel Hellstenius
Scenograf og kostymeansvarlig: Dagny Drage Kleiva
Dramaturg: Oda Radoor
Musikere: Joseph Angyal, Olga Konkova, Eivind Kløverød og Alexander Garborg Ågedal

Julegavetilbud kr 250,- !

Varer t.o.m 31.12.2018

PRISER

  • Ordinær345
  • Student195
  • Gruppe *295
  • Medlem BBL280

*eks. lokale avg - Grupper gjelder ved kjøp av 5 billetter eller fler

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.