Dette er en tidligere forestilling ved Brageteatret i arkivet for 2019

Sett bagen fra deg – UTSOLGT

En forestilling med Iren Reppen og Anders Mordal i hovedrollene. Om tap, fall og sorg, men også kjærlighet, vennskap og omsorg.

«Hvor mye lenger tror du det er igjen nå?
Det er kaldt og øde og fjellet er bratt.
Jeg har litt varme og den kan du få.
Der er ikke så mye, men det er nok for i natt.»

Alt skjer i løpet av en kveld på Drammens bruneste bar. Her samles folk for å drikke, snakke, lytte og leve. 
«Sett bagen fra deg» er en blanding av konsert og teater, og handler både om tap, fall og sorg, men også kjærlighet, vennskap og omsorg.

Forestillingen er basert på det unike samspillet mellom Ole Paus’ tekster og Jonas Fjelds musikk. Axel Hellstenius har skrevet et manus utfra universet i tekstene til Paus, og med fullt band på scenen skal også Fjelds melodier få sette et tydelig preg på kvelden.

Fjeld sin såre og røffe musikk i møte med Paus sin sjeldne evne til å kombinere det melankolske, komiske og trøstende har resultert i en imponerende katalog med sanger som har blitt en sentral del av norsk rock- og visekanon. Samarbeidet deres har også vært med å sette Drammen på kartet, og derfor er det ingenting som føles mer naturlig for et regionteater i Buskerud enn å lage akkurat denne forestillingen, akkurat her.

Brageteatret inviterer publikum til sin nyåpnede bar der teater og konsert smelter sammen i en forestilling om å sitte fast, om å tviholde, om hvor vanskelig det er å sette fra seg bagen og si til seg selv at hjemme kan være hvor som helst.

NB! Jonas Fjeld og Ole Paus deltar ikke i forestillingen.

På scenen møter vi skuespillerne Iren Reppen, Anders Mordal, Sunniva DuMond Nordal, Fabian Christensen og Andreas Humlekjær mens bandet består av Joseph Angyal, Olga Konkova, Eivind Kløverød og Alexander Garborg Ågedal.

Klikk under for mer informasjon om medvirkende m.m

Medvirkende:

Iren Reppen
(født 19. desember 1965) er norsk skuespiller og sanger. Hun er oppvokst i Harstad, og gikk på Statens Teaterhøgskole i perioden 1987 til 1990. Reppen har vært ansatt som skuespiller ved Det Norske Teatret siden 1992, der hun har hatt store roller som Irina i Tsjekhovs Tre søstre, Cressida i Troilus og Cressida av Shakespeare og tittelrollen i Hedda Gabler av Ibsen. De siste 5 årene har hun i tillegg vært kunstnerisk leder for Peer Gynt-stemnet.

Anders Mordal
(født 3. mars 1963) er norsk skuespiller. Mordal er utdannet ved Statens teaterhøgskole i perioden 1988–1991.  Han har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1997. Han har også hatt flere store roller ved Den Nationale Scene, blant annet tittelrollen i Jeppe på Bjerget. I 2010 spilte han hovedrollen i En folkefiende på Trøndelag Teater, en rolle som ga ham Heddaprisen for beste mannlige hovedrolle.

Sunniva DuMond Nordal
(født 14. januar 1993) er norsk skuespiller fra Tranby i Buskerud. Hun er utdannet ved musikkteaterlinjen ved Romerike Folkehøgskole, Musikkteaterhøgskolen og Teaterhøgskolen ved KHiO i perioden 2015 – 2018. Hun er for tiden aktuell i forestillingen Ulven på Nationaltheatret.

Fabian Christensen
(født 24. mars 1994) er norsk skuespiller oppvokst på Holmlia i Oslo. Fabian er utdannet ved teaterlinjen på Romerike Folkehøgskole og ved Westerdals Oslo ACT i perioden 2014 -2017. Den siste tiden har Fabian turnert med den egenproduserte forestillingen «Et husholdningsliv» basert på  livet til en nær venn som lider av paranoid schizofreni. Forestillingen gjestet Drammen under Norges Sykepleierforbunds psykisk helse og rus-konferanse.

Andreas Humlekjær
(født 25. juni 1989) er norsk skuespiller og musiker fra Fredrikstad. Han er utdannet ved HINT. Andreas er en av tre kunstneriske ledere i kompaniet Madam Pysj, som har som konsept å ta det kjente og kjære og demontere det til kun tanken om hvor det hele startet som står igjen.


Regissør: Simen Formo Hay
Dramatiker: Axel Hellstenius
Scenograf og kostymeansvarlig: Dagny Drage Kleiva
Dramaturg: Oda Radoor
Musikere: Joseph Angyal, Olga Konkova, Eivind Kløverød og Alexander Garborg Ågedal

Foto: Agnete Brun

Viktig info angående publikumsplassering for forestillingen.
- For anledningen er teatersalen blitt til en brun pub og publikumsplassene vil bestå av ulike cafe og pubbord. Det er ikke nummerte plasser, så første mann til mølla prinsippet gjelder. Vi anbefaler derfor å komme tidlig. Dørene og baren åpner en time før forestillingsstart. PS: Det er så klart nok stoler til alle. :-) 

25. mars ble det lagt ut noen få billetter til flere av forestillingene!

På grunn av stor pågang har vi gjennomført en test med fulltallig publikum i forestillingens lokaler. Antall publikumsplasser er derfor økt fra 110 til 120. Ekstra billetter er i salg nå.

PRISER

  • Ordinær345
  • Student195
  • Gruppe *295
  • Medlem BBL280

*eks. lokale avg - Grupper gjelder ved kjøp av 5 billetter eller fler * Allerede kjøpte billetter kan ikke byttes. 

Forestillinger/spilleplan

    Billettinfo

    Nyhetsbrev

    Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.