Ruffen og den flyvende hollender

Av Tor Åge Bringsværd - Bli med Ruffen på eventyr.

Langt ute i havet ligger en mystisk øy. Den er bare synlig på tirsdager og fredager, og i et gammelt slott på denne øya bor den lille sjøormen Ruffen, og familien hans.
Onkel Ludvik forteller eventyr, og aller best liker Ruffen å høre om Den siste havn. Det er en by med trekkspillmusikk og roser, og det er hit alle sjømenn som blir borte på havet kommer. Her sitter de på brygga og spytter i sjøen, og alle er venner.

En kveld blåser det opp til storm, vinden knurrer og hveser og plutselig kommer et underlig seilskip til syne. «Det er et spøkelsesskip» sier onkel Ludvik, «Det er den flyvende hollender». Like raskt som det kom, forsvinner skipet igjen, og Onkel Ludvik vil ikke snakke mer om det. Ingen av de voksne vil fortelle Ruffen om den flyvende hollender, men bestemor sier at skipet varsler død og ulykke, og at kapteinen er dømt til å seile til evig tid, uten å hvile, uten å komme til havn.

Hele natten tenker Ruffen på den ensomme kapteinen, som alltid må være alene, og morgenen etter pakker han mat og drikke i sekken sin, og begir seg ut på havet for å finne ut av hvordan det hele henger sammen. Kanskje finner han den flyvende hollender, og kanskje kan han hjelpe til med å få skipet frem til Den siste havn.

Velkommen til en fantastisk figurteaterforestilling som passer for alle fra 5 år!

Denne høsten gleder vi oss til å ha duoen Kirjan Waage og Gwendolyn Warnock på huset, for å levendegjøre Tor Åge Bringsværd magiske univers på havet. Her blir det spektakulære dukker, levende musikk og flyvende skip. Kirjan og Gwendolyn er det del av det New York-baserte dukketeaterkompaniet Wakka Wakka. Kompaniet er kjent for overdådig og imponerende figurteater, og har mottatt en rekke priser og gode kritikker for sine forestillinger (blant annet Fabrik og Baby Universe, som begge har vært på turné i Norge.)

  • Regi: Gwendolyn Warnock
  • Scenografi, kostymedesign og dukkedesign: Kirjan Waage
  • Dramaturg: Oda Radoor
  • Lysdesigner: Oscar Udbye
  • Skuespillere/dukkespillere: Siv Iren Misund,  Oda Djuplasti, Kirjan Waage, Kristoffer Bakken Erichsen
  • Komponist/musiker/forteller: Nils Oortwijn

Plakatfoto: Signe Fuglesteg Luksengard

PRISER

  • Ordinær260
  • Barn200

* Billettpriser er eks. lokale avgifter

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.