Dette er en tidligere forestilling ved Brageteatret i arkivet for 2023
Plakat for panelsamtalen i forbindelse med Stor cis-energi

Panelsamtale: Hvordan kan vi snakke bedre om kjønn?

17. januar kl. 18:30
Brageteatret inviterer til panelsamtalen:

Hvordan kan vi snakke bedre om kjønn?

17. januar kl 18:30 i Drammensbiblioteket

En panelsamtale med Miriam Aurora Hammeren Pedersen fra Rosa Kompetanse, Mary Ann S. Andersen fra Restart, Jan Elisabeth Lindvik fra Fri Oslo Viken og regissør Even Torgan fra Brageteatret. Samtalen innledes av skuespiller fra «Stor cis-energi» Rebekka R. Jynge, og ledes av Dagsavisens debattleder Selma Moren.

 

«Hvorfor er cis-personer så opptatt av garderober?»  

Brageteatrets forestilling «Stor cis-energi» belyser et tema som vekker noen av de sterkeste følelsene og reaksjonene i vår tid: kjønn og identitet, privatlivet til skeive og transpersoners rettigheter. Hvordan man snakker om dette kan oppleves som et utrygt territorium for mange, både privat og i den offentlige debatten. Hva betyr de ulike kategoriene egentlig, og hva er lov å si. Brageteatret ønsker derfor å invitere til en panelsamtale med kompetente fagfolk som kan fortelle om sitt arbeid rundt hvordan vi bedre kan snakke om kjønn. Vi inviterer også regissør Even Torgan på vegne av forestillingen Stor cis-energi, for å fortelle om sin prosess i arbeidet med forestillingen. La oss bli klokere sammen og åpne rommet for kunnskap og inkludering.  

Samtalen er gratis og åpen for alle, og varer fra 18:30 – 20:00. Det vil være mulighet for å stille spørsmål mot slutten. Arrangementet er rusfritt, og det vil serveres kaffe og boller. Vi ønsker et godt og trygt arrangement for alle, vi vil være flere som har tatt Rosa Kompetanse sitt kurs i publikum under samtalen.  

 

Forestillingen «Stor cis-energi» har premiere på Brageteatret 27. januar, og spilles deretter på turne i Viken, Oslo, Sandefjord og Larvik.  Den handler om en lærerstab som kastes inn i en debatt der alle forsøker å holde på den gode stemningen. Det har kommet inn en søknad fra en elev som ønsker å bytte lag, over til det motsatte kjønnet. En vikar i dans, en rektor, en norsklærer, en håndballærer og en fotballærer fra idrettslinja må balansere seg gjennom ulikheter og uenigheter med mål om å finne en akseptabel løsning. Stor Cis-energi tilhører kategorien brage_ung, som er beregnet på målgruppen 16-26, men den egner seg også godt for et voksent publikum. 

Klikk her for mer info om forestillingen!

Forestillinger

17. januar 2023 kl. 18:30
Drammen, Drammensbiblioteket

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.