Dette er en tidligere forestilling ved Brageteatret i arkivet for 2017
Foro Tøff i badedrakt

Nye Scenestemmer | TØFF I BADEDRAKT

Av og med Iselin Doret Brandt Bestvold

En monolog om kropspress og om å gi mer faen!

«Verden må snu kroppspresset, men dette kommer til å ta tid. Vi kan ikke vente på det for å bli fornøyd, vi må lære å gi mer faen!» 

Uansett om man slår på tv, setter på en film eller blar i et magasin, der er det. Kvinner som skal være en mal for alle andre kvinner. Hvis du ikke passer inn i den malen, så får du det ikke bra. Jeg tror ikke jeg har sett et eneste menneske hele mitt liv, som kan passe perfekt til den malen, fordi det er alltid noe som gjør at man er utenfor. Det handler ikke bare om jenter, men også gutter. Hvis du ikke er en stereotypisk gutt, så kan du også bli utenfor.

Dette er det konstant debatt om, og vi hører alltid om det, men det blir ikke gjort noe med. Jeg synes det er skummelt å vokse opp i en verden hvor vi tar dette forgitt.

Jeg selv har vært kraftig hele livet, og har alltid opplevd kommentarer og blikk. Det har gitt seg med tiden, siden jeg har blitt sterkere. Jeg er fornøyd med meg selv. Men det virker ikke som om verden skal tillate meg det. Det hadde jo vært ille å være fornøyd.

Jeg er opptatt av sunnhet og trene riktig, men hvordan du ser ut er noe annet. Jeg er opptatt av at vi må bli fornøyd med den kroppen vi har. Hvorfor skjer det ikke en forandring med alt fokuset vi har på kroppspress? Verden må snu kroppspresset, men dette kommer til å ta tid. Vi kan ikke vente på det for å bli fornøyd, vi må lære å gi mer faen!

Av og med: Iselin Doret Brandt Bestvold
Regissør: Monica Borg Fure

Med «Nye scenestemmer» vil Brageteatret være med å åpne dørene for yngre profesjonelle scenekunstnere gjennom å gi dem mulighet til å vise sitt arbeid på en profesjonell scene. Brageteatret stiller sine lokaler til disposisjon, men forestillingene som vises under fanen «Nye Scenestemmer» er helt og holdent de unge kunstnernes verk.

Forestillinger

23. mars 2017 kl. 19:30
Brageteatret, Idunnsalen
24. mars 2017 kl. 00:00
Brageteatret, Idunnsalen
22. august 2023 kl. 19:00
Brageteatret, Idunnsalen

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.