Dette er en tidligere forestilling ved Brageteatret i arkivet for 2017

Kamuflasje!

Krutt og Kamfer i samarbeid med Brageteatret
Spilles i DKS vår 17 for 5-7. trinn
  • Ide/produsent/utøver: Cecilie Solberg Knudsrød
  • Regi/visuelt ansvarlig: Yngvild Aspeli
  • Scenografi/kostymer: Marianne Stranger
  • Lysdesign: Ingeborg Staxrud Olerud
  • Med: Ingrid Liavaag og Cecilie Solberg Knudsrød
  • Figurer/masker: Polina Borisova
  • Komponist: Andreas Lønmo Knudsrød
  • Produksjonsassistent: Jorunn Kjersem Hildre
  • Foto: David Lejard-Ruffet

Forestillingen er produsert i samarbeid med Brageteatret og støttet av Kunstløftet, Spenn.no og FFUK.

Om de medvirkende

Cecilie Solberg Knudsrød er scenekunstner og deviser utdannet fra London International School of Performing Arts (LISPA). Hun har bla jobbet med Karen Røise Kielland, Andrew Dawson (UK) og på Greenwich Theatre (UK). I teaterkompaniet Krutt og Kamfer samarbeider hun med regissør Yngvild Aspeli og Kamuflasje! er kompaniets andre forestilling.

Yngvild Aspeli er regissør, skuespiller og figurmaker utdannet på Ecole Jacques Lecoq i Paris og Ecole Nationale Supérieure des Arts de la Marionnette i Charleville-Mézières. Hun er kunstnerisk leder for det norsk-franske kompaniet Plexus Polaire og har tidligere laget forestillingene Signaler, Opera Opaque og Aske. I 2015 ble hun sammen med David Farine og David Lejard-Ruffet Heddanominert for visuell design til forestillingen Aske.

Ingrid Liavaag er frilans skuespiller utdannet fra Ecole Internationale Jacques Lecoq, Paris. Parallelt med teater, studerte hun scenografi, bevegelse og kunst ved L.E.M (Laboratory of Movement Study). Hun har jobbet for kompanier og teatre i Frankrike, England og Norge, blant andre Oslo Nye Teater, Riksteatret, Whitelight Theatre F, Cirka Teater, og Footsbarn Théâtre. Hun er også medgrunnlegger og utøver i kompaniet Liavaag/Lindberg og RemoteControl Theatre.

Marianne Stranger har en bachelor i Theatre and Performance design ved Liverpool Institute for Performing Arts (2007). Hun er scenograf for blant andre Claire de Wangens Site Immersive Theatre, Flukt Productions filmatiske danseuniverser og Artilleriet produksjoners doku/fiksjons-scenekunst. Stranger arbeider også med installasjon og performance der komposisjonen av det musikalske og det visuelle er likestilt.

Ingeborg Staxrud Olerud er lysdesigner og gartner med utdannelse fra blant annet Universitetet i Oslo og Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører. Hun jobber blant annet med Goksøyr&Martens, Ingri Fiksdal, Mia Habib, Namik Mackic, Pantha du Prince og Hanne Kolstø. Sammen med Mads Eldøen og Nils Petter Mørland han hun drevet teaterkompaniet Isenkramteatret. Ingeborg har deltatt i en rekke teateroppsetninger og intervensjoner både i det frie feltet og ved institusjonsteatrene.

Polina Borisova er skuespiller og figurspiller/maker utdannet ved teaterhøgskolen i St. Petersburg i Russland, og ved Ecole Nationale Supérieure des Arts de la Marionnette i Charleville-Mézières. Polina er støttet av teateret Odradek som er drevet av Cie Pupella Nogues, og turnerer med sine solo-forestillinger «Go!» og «Skazka». Hun har samarbeidet med Yngvild Aspeli på alle hennes produksjoner.

Andreas Lønmo Knudsrød er musiker og komponist. Knudsrød har som fast medlem av bl.a. popbandet Philco Fiction og jazztrioen Splashgirl og som frilanser i løpet av de siste ti årene medvirket på cirka tredve albumutgivelser og turnert verden fra Seattle i vest til Tokyo i øst.  Parallelt med dette har han laget musikk til film, teater, dans og installasjoner i inn- og utland.

Jorunn Kjersem Hildre er utdannet danser fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2008, og virker som dansekunstner, prosjektleder og produsent med base i Oslo. Som produsent i det frie feltet har hun arbeidet med og for kunstnere som Karstein Solli, Kristina Gjems, Karen Røise Kielland og Eivind Seljeseth. Hun har også arbeidet for institusjoner som Rom for Dans og CODA-festivalen.

Om Krutt og Kamfer
Teaterkompaniet «Krutt og Kamfer» startet opp i Oslo i 2010 og drives av skuespiller Cecilie Solberg Knudsrød. I 2011 hadde kompaniet premiere på forestillingen «Før kaffen blir kald». En crossover-forestilling som kombinerte fysisk teater og figurer, av og med figurfører- og maker Yngvild Aspeli, skuespiller Cecilie Solberg Knudsrød, skuespiller Ida Tindeskog og regissør Andrew Dawson. Forestillingen har turnert Den Kulturelle Skolesekken på kryss og tvers av Norge de siste årene. Høsten 2016 har «Krutt og Kamfer» premiere på sitt nye verk «Kamuflasje!» på Brageteatret i Drammen, med påfølgende turné i Den kulturelle skolesekken i Buskerud.

Om Brageteatret
Brageteatret er regionteater for Buskerud, eies av Drammen kommune og Buskerud fylkeskommune, og holder til på Union Scene i Drammen. Teatrets spesielle fokus på forestillinger i barn og unges perspektiv, har bl.a. gitt det ansvaret for scenekunsttilbudet
i Den kulturelle skolesekken i Buskerud, og to ganger har Brageteatret mottatt Heddapris for beste forestilling for barn og unge. F.o.m. 2010 fikk teatret utvidet sitt oppdrag og har siden
produsert forestillinger til hele befolkningen i Buskerud.

Det er jo så enkelt. Du går fram, sier beskjeden, ferdig.

Men hva var det egentlig du skulle si?
Svetten kommer piplende fram i panna, hendene begynner å skjelve, bokstavene på arket hopper og flyter sammen. De andre stirrer på deg. Vurderende, dømmende, klare til angrep.

Kamuflasje! er et nært og konfronterende stykke visuelt teater om det å være redd, og om hva som kan foregå inni deg når andre mennesker er din aller største frykt. Ved hjelp av spektakulære figurer, lys og bevegelig scenografi, tas publikum med inn i en intens situasjon.

Forestillingen skal spilles i Den Kulturelle Skolesekken for 5. -7. trinn.
Klikk her for link til turnèplan…

Forestillinger

25. april 2017 kl. 19:00
Union Scene, Brageteatret
02. juni 2017 kl. 16:00

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.