Jørgen Moes vei nr. 13

av Tor Åge Bringsværd

Brageteatret presenterer Jørgen Moes vei nr 13. som hørespill:


Lytt på Soundcloud – Klikk her… 

Jørgen Moes Vei nr. 13 er et akkurat passe gammelt og flott trehus som står mellom Jørgen Moes vei nr.11 og nr.15. En dag kommer det maskiner og river bort hele hagen til Jørgen Moes vei nr.13! Og deretter blir det bare verre og verre!
Hvordan skal et lite trehus kjempe mot digre maskiner?

Jørgen Moes vei nr. 13 er en vakker og litt skummel historie om å kjempe for livet, miste venner og ha drømmer som faktisk går i oppfyllelse.


Pandemien Covid-19 har ført til at mange kunst og kulturinstitusjoner har funnet nye formater for å formidle kunstopplevelser. Som regionteater for Buskerud har vårt fokus vært å finne en formidlingsmåte som sørger for et godt tilbud til barn og unge, også i en tid der det er vanskelig å møtes fysisk.  

Det har vært et viktig premiss at de det digitale innholdet vi lager skal holde høy kvalitet selv om det produseres under ekstraordinære forhold. 

Vårt digitale tilbud kommer i form av hørespill hvor de første produksjoner er nye bearbeidelser av tekster vi egentlig skulle turnert for barn denne våren. Målet på sikt er også å etter hvert presentere nye tekster spesielt laget for å lyttes til. 

Alle produksjonene lages via hjemmekontor for skuespillerne, og mikses av vår egen lydtekniker. 

Hørespill og radioteater har en lang tradisjon i Norge og vi håper dere vil få glede av våre bidrag til denne formidlingsformen.  

Sett dere ned, lukk øynene og lytt.  


Medvirkende:

Dramatisering: Nils Petter Mørland
Skuespillere: Nils Petter Mørland, Lars Halvor Andreassen, Emilia Oldani, Vilde Johannessen, Johan Hveem Marud og Eilif Fjeld Teisbo.
Musiker: Joseph Angyal
Lyddesign, opptak og klipp: Runar Magnussen

I Januar 2019 hadde Brageteatret premiere på teaterforestillingen «Jørgen Moes vei nr. 13″ basert på Tor Åge Bringsværs barnebok ved samme navn. Forestillingen ble viset for 1.-4. trinn i Buskerud i regi av Den kulturelle skolesekken i Drammen, Kongsberg, Modum, Lier, Øvre Eiker, Nes, Ål, Hemsedal, Hol og Gol våren 2019.
Våren 2020 skulle forestillingen besøkt Nedre Eiker, Ringerike, Sigdal, Flesberg, Nore og Uvdal, Krødsherad, Hole, Røyken og Hurum, men alle forestillinger fra 12. mars 2020 ble avlyst som følge av Covid-19 pandemien. 

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.