Dette er en tidligere forestilling ved Brageteatret i arkivet for 2010

Før det ringer

Møt Janus, en helt vanlig ungdomsskoleelev, i en helt vanlig skolehverdag. Men hva er vanlig, hva er fantasi og hva er fakta? Vi forsvarer vår ære overfor omverdenen, og vi stiller spørsmålene:

Brageteatret ønsker å presentere en forestilling om selvrespekt, selvstendighet og mot til å tro på egne valg.

PREMIERE på Brageteatret i Drammen 22. januar.

I forbindelse med prosjektet Platform 11+ samarbeider vi med Galterud skole i Drammen. Forestillingen FØR DET RINGER er inspirert av møter mellom dramatiker Liv Heløe og elever i 10. trinn, deres tanker og idéer om gitte temaer. Forestillingen framføres av profesjonelle skuespillere.

I tillegg har Brageteatret knyttet til seg kunstneren Marianne Loraas for å inkludere det visuelle kunstuttrykket til Platform 11+. Sammen med Galteruds elever på 8. trinn har hun laget 9 glassmalerier basert på forestillingens 9 scener. Et av glasselementene skal senere sendes som gave til et av de andre landene i Europaprosjektet Platform 11+. Utstillingen av de 9 glassmaleriene vil bli åpnet i foajeen umiddelbart etter premieren.

Forestillingen inngår i prosjektet PLATFORM 11+, et europeisk samarbeid mellom 12 land og 14 teatre, der formålet er å utvikle ny scenekunst til målgruppen 11-16 år, over en periode på 4 år. Prosjektet er støttet av EUs kulturprogram og ledes av Brageteatret.

Medvirkende

 • Regi: Cecilie Mosli
 • Skuespillere:
  Oddrun Valestrand
  Line Heie Hallem
  Sulekha Ali Omar
  Lasse Valdal
  Sigurd Myhre
  Kim S. Falck-Jørgensen
  (frem til høsten 2010)
 • Scenografi: Yngvar Julin
 • Lysdesign: Martin Myrvold

av Liv Heløe

Denne forestillingen ble tildelt Hedda-prisen 2010!

Møt Janus, en helt vanlig ungdomsskoleelev, i en helt vanlig skolehverdag. Men hva er vanlig, hva er fantasi og hva er fakta? Vi forsvarer vår ære overfor omverdenen, og vi stiller spørsmålene:

 • Må vi ikke også forsvare vår ære overfor oss selv?
 • Integritet – er det å holde fast ved meningen sin uansett?
 • Anstendighet – er det aldri å gjøre noe galt? Eller er det å stå for det gale man har gjort?
 • Innebærer anger at man må forandre seg? Går det an å forandre seg? Er et menneske til syvende og sist summen av de handlinger det har utrettet? Eller betyr motivene også noe?

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.