Dette er en tidligere forestilling ved Brageteatret i arkivet for 2010

Før det ringer

Møt Janus, en helt vanlig ungdomsskoleelev, i en helt vanlig skolehverdag. Men hva er vanlig, hva er fantasi og hva er fakta? Vi forsvarer vår ære overfor omverdenen, og vi stiller spørsmålene:

av Liv Heløe

Denne forestillingen ble tildelt Hedda-prisen 2010!

Møt Janus, en helt vanlig ungdomsskoleelev, i en helt vanlig skolehverdag. Men hva er vanlig, hva er fantasi og hva er fakta? Vi forsvarer vår ære overfor omverdenen, og vi stiller spørsmålene:

 • Må vi ikke også forsvare vår ære overfor oss selv?
 • Integritet – er det å holde fast ved meningen sin uansett?
 • Anstendighet – er det aldri å gjøre noe galt? Eller er det å stå for det gale man har gjort?
 • Innebærer anger at man må forandre seg? Går det an å forandre seg? Er et menneske til syvende og sist summen av de handlinger det har utrettet? Eller betyr motivene også noe?

Brageteatret ønsker å presentere en forestilling om selvrespekt, selvstendighet og mot til å tro på egne valg.

PREMIERE på Brageteatret i Drammen 22. januar.

I forbindelse med prosjektet Platform 11+ samarbeider vi med Galterud skole i Drammen. Forestillingen FØR DET RINGER er inspirert av møter mellom dramatiker Liv Heløe og elever i 10. trinn, deres tanker og idéer om gitte temaer. Forestillingen framføres av profesjonelle skuespillere.

I tillegg har Brageteatret knyttet til seg kunstneren Marianne Loraas for å inkludere det visuelle kunstuttrykket til Platform 11+. Sammen med Galteruds elever på 8. trinn har hun laget 9 glassmalerier basert på forestillingens 9 scener. Et av glasselementene skal senere sendes som gave til et av de andre landene i Europaprosjektet Platform 11+. Utstillingen av de 9 glassmaleriene vil bli åpnet i foajeen umiddelbart etter premieren.

Forestillingen inngår i prosjektet PLATFORM 11+, et europeisk samarbeid mellom 12 land og 14 teatre, der formålet er å utvikle ny scenekunst til målgruppen 11-16 år, over en periode på 4 år. Prosjektet er støttet av EUs kulturprogram og ledes av Brageteatret.

Medvirkende

 • Regi: Cecilie Mosli
 • Skuespillere:
  Oddrun Valestrand
  Line Heie Hallem
  Sulekha Ali Omar
  Lasse Valdal
  Sigurd Myhre
  Kim S. Falck-Jørgensen
  (frem til høsten 2010)
 • Scenografi: Yngvar Julin
 • Lysdesign: Martin Myrvold

Forestillinger/spilleplan

Billettinfo

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.