Dette er en tidligere forestilling ved Brageteatret i arkivet for 2016
Foto Drammen Obscura

DRAMMEN OBSCURA – Et portrett av en by

voksen

Det kunstneriske teamet består av:

Liv Heløe, er dramatiker og skuespiller, og har med Drammen Obscura skrevet sin fjerde forestilling for Brageteatret. Liv har de siste 15 årene konsentrert seg om sitt virke som dramatiker, og skrev sitt første stykke for Brageteatret, Før det ringer, i 2010. Teatret mottok norsk teaters høyeste utmerkelse, Hedda-prisen, for forestillingen. Liv har mottatt mange utmerkelser for sine tekster, nylig mottok hun to tyske teaterpriser for stykket meet me.
Det er en glede for Brageteatret at Liv har sagt ja til å redebutere som skuespiller i Drammen Obscura, i tillegg til å levere en nydelig tekst til Drammen om folks personlige forhold til foto.

Jon Tombre er en velrenommert regissør som ofte jobber i en tverrkunstnerisk form, der musikk og visuell kunst er sentrale uttrykk. I 2014 mottok han Teaterkritiker-prisen. Jon sto også for regi i Beaivvás Sámi Nasunálateáhters forestilling Vidas Extremas, som mottok Heddaprisen Særlig kunstnerisk innsats i 2016. Drammen Obscura er Jons første regioppgave på Brageteatret.

Yngvar Julin er sivilarkitekt, scenograf og kostymedesigner. Han er nominert til Hedda-prisen en rekke ganger for sitt arbeid, og var en del av det kunstneriske teamet da Brageteatret mottok Heddaprisen i 2010 for Før det ringer av Liv Heløe. Drammen Obscura er Yngvars fjerde samarbeid med Brageteatret.

Amund Ulvestad er musiker, komponist og kunstner med en dyp interesse for lyd som fenomen og meningsbærer. De siste årene har han derfor jobbet stadig mer med eksperimentell musikk og lydkunst. Drammen Obscura er Amunds første samarbeid med Brageteatret som lyddesigner og komponist.

Sabina Jacobsson arbeider med video, foto performance og installasjoner, og har hatt flere utstillinger i både inn- og utland. I tillegg arbeider hun med video-scenografi på forskjellige danse- og teateroppsetninger. Forestillingen Ikke forlat meg av Stig Sæterbakken i 2014, var Sabinas første samarbeid med Brageteatret.

Thomas Evensen står for lysdesignet på Drammen Obscura. Thomas er fast ansatt lystekniker på Brageteatret, og har gjennom sitt lysdesign satt sitt kunstneriske preg på en rekke av teatrets forestillinger. Deriblant kan nevnes Jeg, Gutten og Stjerna, gigant-satsningen 27 The Club og fjorårets Heddapris-vinner Trollmannen fra Oz.

 • Regi: Jon Tombre
 • Dramatiker: Liv Heløe
 • Scenografi/Kostymedesign: Yngvar Julin
 • Lyddesign/komponist: Amund Ulvestad
 • Videodesign: Sabina Jacobsson
 • Lysdesign: Thomas Evensen
 • Maske: Maria Zahl
 • Dukkedesign og dukkemaker: Nina Borge
 • Animation «dogs»: Mimi Leung
 • Dronefilming: Nils Maudal
 • Plakatdesign: Magnus Voll Mathiassen
 • Med:
  Liv Heløe
  Maria Bock
  Ida Wigdel
  Kristian Winther
  Huy Le Vo
  Joseph Angyal

Drammen Obscura er støttet med skrive- og utviklingsressurser fra Dramatikkens hus. 

Har du tatt et bilde i dag?

Hvor mange selfier har du på telefonen?

Hvorfor tar du bilder?

I det hele tatt: Hva er et fotografi?

DRAMMEN OBSCURA – et portrett av en by

I Drammen Obscura ser vi på fotografi og byen Drammen med nytt blikk. Hva er et fotografi? Hva er en by?
Vi blander ny og gammel teknologi og inviterer publikum inn i en enorm, svart boks, som blir omgjort til verdens første kamera: nemlig Camera Obscura. Med en linse brytes lyset og alt snus opp ned. Fra verdens eldste kamera forflyttes vi til dagens digitale framstillinger av livet.
Bilder er øyeblikk som straks forsvinner, de minner oss om det som var og tiden som går. Veggene dekkes av levende fantasier fra en by i voldsom fart inn i framtida.
Vakre betraktninger om fellesskap, kjærlighet, hukommelse, hunder og død veksler med lyden fra strykere i elektroniske elvelandskap.

Brageteatret tar tak i en av vår tids store trender og inviterer med dette publikum inn i en sanselig forestilling om fenomenet fotografi. Velkommen til en unik opplevelse som åpner sinnet og skjerper blikket!

Omtale i Drammens Tidende 10.09.2016

Forestillinger

09. september 2016 kl. 19:00
Drammen, Brageteatret
10. september 2016 kl. 18:00
Drammen, Brageteatret
14. september 2016 kl. 19:00
Drammen, Brageteatret
15. september 2016 kl. 19:00
Drammen, Brageteatret
18. september 2016 kl. 18:00
Drammen, Brageteatret
22. september 2016 kl. 19:00
Drammen, Brageteatret
23. september 2016 kl. 19:00
Drammen, Brageteatret
25. september 2016 kl. 18:00
Drammen, Brageteatret

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.