
Digital medvirkning og ekte scenekunst
Når går digital teknologi over fra å være nyttig til å bli problematisk? Hva bør vi være oppmerksomme på når vi ser inn i fremtiden på vegne av scenekunsten?
Når går digital teknologi over fra å være nyttig til å bli problematisk? Hva bør vi være oppmerksomme på når vi ser inn i fremtiden på vegne av scenekunsten?
Digital teknologi får stadig større plass i livene våre, og digitale verktøy i skolen diskuteres høylytt og med stort engasjement.
Også i scenekunsten tar digital teknologi stadig større plass, og det hevdes at veien til å nå de unge går gjennom digitale virkemidler. Men skal vi tilpasse oss de unges digitale livsverden gjennom å gjøre scenekunsten mere digital? Hvordan påvirker dette den kunstneriske kvaliteten? Kan digitale verktøy styrke scenekunsten? Eller skal vi la scenekunsten være ekte og bruke digitale verktøy til medvirkning?
I denne samtalen ønsker vi å reflektere rundt digital innovasjon i barne- og ungdomskulturen, og hvordan vi navigerer når vi får tilbakemeldinger fra unge.
Vi anbefaler deltakerne å se forestillingen Under sklia i forkant (kl 13 i samme lokale) Den er laget med stor grad av medvirkning fra målgruppen ungdom, gjennom det digitale verktøyet LYTTER som er utviklet av Brageteatret og Teatret Vårt.
Paneldeltakere:
- Torgeir Waterhouse, partner i rådgivningsselskapet Otte
- Anna Renolen, dramatiker Under sklia
- Arjan Nilsen, skuespiller Under sklia
- Matias Hilmar Iversen, direktør for Kulturtanken
Samtalen ledes av Nora Evensen, teatersjef Brageteatret.
Brageteatret og Teatret Vårt har utviklet LYTTER – et digitalt verktøy som anonymiserer elevenes svar og legger til rette for dialog i alle faser av en teaterproduksjon. Digital teknologi får stadig større plass i Den kulturelle skolesekken, men hvordan påvirker dette kunstnerisk kvalitet og medvirkning? Kan digitale verktøy styrke scenekunsten?
Arrangementet er en del av Kulturytring 2025