Dette er en tidligere forestilling ved Brageteatret i arkivet for 2008

Askeplott

Askepott drømmer om den vakre prinsen og et bedre liv. Da prinsesseballet blir annonsert bestemmer hun seg for å vinne prinsens hjerte, men hun vet ikke veien til slottet, og hun har ingen pen kjole å ha på seg.

Medvirkende

 • Skuespillere:
  Ida Marie Bakkerud
  Marit Synnøve Berg
  Mikael Bø
  Daniel Karlsson
  Huy Le Vo
  Jon Erling Wevling
  *Hedda Sandvig
  (Overtok for Marit Synnøve Berg fra 09.05.08)
 • Regi: Terje Hartviksen
 • Scenografi: Gjermund Andresen
 • Komponist: Joseph Angyal
 • Musikere:
  Joseph Angyal
  Celio de Carvahlo
 • Lysdesign: Martin Myrvold

av Eldgrim Springgard

Da er det hennes gode venn Askeladden dukker opp. Han vet råd, og plutselig kan drømmen til Askepott bli virkelighet! Først må kjolen i havn og Askeladden tar med seg Askepott ut i verden for å finne de magiske konene, de som kan lage en ønskekjole til henne. Ferden går over flere kontinenter og de må gjennom mange prøvelser før de når fram til slottet der Askepott til slutt vinner prinsen.

Nå har Askepott nådd sitt mål. Hun ønsket seg jo et bedre liv. Men var det dette hun hadde drømt om? Og hvem er egentlig drømmeprinsen? Kanskje det finnes flere prinser i denne historien…

I denne forestillingen møter vi en Askepott med ambisjoner, som tar grep om sin egen situasjon. Hun lever i en tid der rikdom og berømmelse er det største beviset på suksess og lykke, noe som driver henne til å bestemme seg for å vinne prinsens hjerte. Vi møter kongen, ulykkelig og ensom, og med en tragisk kjærlighetshistorie fra ungdommen bak seg, som har gjort ham til en bitter, kald og hevngjerrig monark.
Og vi møter Askeladden, selve optimisten, som har hele verden som sin skattekiste og gode venner og støttespillere i alle kulturer. Det skal vise seg at disse bekjentskapene skal gjøre Askepott sterkere og mer bevisst på hvilken vei hun må velge når hun står ved slottets port.
 • Forestillingen er Brageteatrets bidrag til Mangfoldsåret 2008.
 • Forestillingen spilles for 1. -7. trinn i Buskerud (med unntak av Drammen, Nedre Eiker og Lier) fra 25.02.08 til 06.06.08.

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.