Foto Tilt

Brageteatret TILTER!

I forbindelse med Kulturnatt-Drammen, hadde vi fredag og lørdag kick off for høstens store danseprosjekt: TILT
TILT er et samarbeid mellom Brageteatret og Panta Rei Danseteater hvor målet er å få flest mulig til å danse, uavhengig av alder, teknikk, kultur og interesse. I Buskerud skal TILT gjennomføres i Ål, Ringerike, Lier, Kongsberg og Drammen. Denne helgen kom kommunenes koordinatorer og ambassadører for å få et innblikk i Panta Rei sine metoder og verktøy.

Gjennom helgen fikk deltakerne lære hvordan Panta Rei jobber pedagogisk med barn, unge og voksne i ulike grupper, og fikk selv være prøvekaniner. Vi lagde statuer som vi knyttet sammen med bevegelse, lærte oss opp/ned løft og jobbet på tvers av kommunegrenser, erfaring og alder.

Og for en stemning!

Til og med Ål kommune sin egen kulturskolerektor John Storhaug danset en selvkoreografert dans, og han gikk inn i salen på morgenen med et høyt «jeg kan ikke danse», og ut igjen med et «dette var jo kjempegøy!!»

Felles for begge dagene var at samtlige skulle lære seg årets flashmob! Dette er en unik dans til dette prosjektet som flest mulig skal lære seg, og vi er godt i gang. Denne kan plutselig poppe opp et sted i nærheten av deg, så det er like greit å lære seg den først som sist.

Foto flashmob

Mens det på fredagen var en hovedvekt av koordinatorer fra de ulike kommunene, var det flest unge ambassadører på lørdagen. Her var det så mange dyktige dansere med et brennende engasjement, så nivået på oppgavene ble hevet enda et hakk fra fredagen. Koreografiene som ble vist på slutten av hver øvelse var utrolig flotte. Flere grupper fremfører samtidig uten å ha øvd sammen. Dette gjør at selve fremførings og prestasjonsdelen blir mindre i fokus, og man har det gøy sammen. I tillegg oppstår det utrolig mange fine øyeblikk når ulike koreografier møtes og i plutselige øyeblikk smelter sammen med hverandre og musikken.

Foto dans

Begge dagene fikk vi også høre fra kommunene selv om deres planer rundt TILT, og det var veldig inspirerende. Mange av kommunene opplever at de har et godt og variert dansemiljø, men at det finnes få møtepunkter hvor de kan dra nytte av hverandre og samarbeide. Det er selve kjernepunktet i TILT, og nå fikk også kommunene mulighet til å dra nytte av hverandre og kanskje få til samarbeid på lengre sikt.

Både under seminaret og i pausene ble det oppfordret til å snakke med noen man ikke hadde møtt tidligere, og det ble knyttet kontakter på tvers av kommunegrenser, alder og erfaring. Flere av kommune skal ha lignende arrangementer så tiden ble brukt til å utveksle tips, erfaringer og råd. Lier og Ringerike skal ha en egen utendørsvandring med mange spennende innslag, Ål og Ringerike skal lage en film av innbyggere som danser, Kongsberg og Ål skal ha en minikonsert med Drolsum stasjon som har laget flashmoblåta, og Drammen og Stovner skal ha en dansebattle med jury og premier.

I alle de involverte kommunene skal vi også vise den koreograferte konserten «Make me dance» som er produsert av Brageteatret og Panta Rei. Før forestillingen skal lokale dansere varme opp publikum, med egne koreografier.

Foto Make me dance

TILT startet for alvor denne helgen, og først ut med et eget arrangement er Drammen, som nå til helgen 20 mai skal ha dansebattle under Blåkkfestivalen på Fjell.

Følg med her på bloggen, og i kalenderen til tiltdans.no for oppdatert informasjon. Vi danser oss gjennom 2017, bli med du også!

Snurr, løft, dans og spinn fra Hege!

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.