Nils Petter Mørland – Teatersjef 2018 -2022

Tidligere teatersjef ved Det Andre Teatret Nils Petter Mørland er ansatt som ny teatersjef ved Brageteatret AS – Regionteater for Buskerud. Åremålet varer i 5 år og startet 1.1.2018.

Teatersjefen skal videreutvikle Brageteatrets sterke posisjon som et nasjonalt ledende teater innen scenekunst for barn og unge, og med mandatet fra Kulturdepartementet om å være et regionteater for hele befolkningen i Buskerud, også bygge opp et sterkt repertoar også for voksne.

Styreleder Astrid Driva Rødsand uttaler på vegne av styret:

«Vi er svært glade for at Nils Petter Mørland har takket ja til stillingen som ny teatersjef ved Brageteatret. Mørland har gjennom oppbyggingen av suksessforetaket Det Andre Teatret, vist at han er en teaterleder av format med entusiasme, driv og store vyer. Han er en gjennomfører med kunstnerisk teft som evner å skaffe begeistret oppslutning hos et trofast publikum.»

Som teatersjef for Det Andre Teatret i Oslo har Nils Petter Mørland hatt ansvaret for å bygge en teaterinstitusjon fra bunnen. Det Andre Teatret har opplevd en enorm vekst i sine første fem år og var når Mørland forlot lederstolen høsten 2016 kåret til Gasellebedrift av Dagens Næringsliv; med et stort lojalt publikum og et sterkt både nasjonalt og internasjonalt faglig rykte. Mørland har dramapedagogisk utdanning fra HiOA og har jobbet som skuespiller, regissør og forfatter for scene og fjernsyn både nasjonalt og internasjonalt.

På spørsmål om hvorfor han ønsket seg til Brageteatret svarer Mørland:

«Brageteatret er et av de mest spennende regionteatrene i Norge – ikke minst på grunn av deres betydelige satsning på teater for barn og unge – men også fordi det er en liten men solid organisasjon med svært kompetente medarbeidere med stort engasjement for god scenekunst.

Jeg håper å kunne bidra til å synliggjøre for Buskerud hvilket fantastisk regionteater de har, og bidra til å konsolidere et variert og kunstnerisk spennende tilbud også for voksne i hele fylket.»

Brageteatret AS – Regionteater for Buskerud, eies av Drammen kommune og Buskerud fylkeskommune, og holder til på Union Scene i Drammen. Teatrets spesielle fokus på forestillinger i barn og unges perspektiv, har bl.a. gitt dem ansvaret for scenekunsttilbudet i Den kulturelle skolesekken i Buskerud, og to ganger har Brageteatret mottatt Heddapris for beste forestilling for barn og unge.
F.o.m. 2010 fikk teatret utvidet sitt oppdrag og har siden produsert forestillinger til hele befolkningen i Buskerud.

Nils Petter Mørland

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.